Maand 3 van #acityamonth zit erop, maart stond in het teken van Praag, wat een heerlijke stad!


miniatuur Praag

3 dagen in Praag

Ik ging van vrijdagochtend tot zondagavond naar Praag. Op anderhalf uurtje brengt Czech Airlines je van Zaventem naar Praag. Je komt trouwens heel makkelijk met de bus en de metro van de luchthaven naar het centrum, dus als je niet te veel bagage hebt, is dit een veel goedkopere manier om te reizen dan de airport shuttles.


citytrip Praag - metro

Hotel Majestic Plaza

Voor 3 dagen was het Majestic Plaza hotel ons stekje, en wat een heerlijk hotel was dit. Het ligt vrij centraal in de stad en de kamers mét eigen badkamer zijn gigantisch voor in een grootstad te zijn.


citytrip Praag - hotel Majestic
Het ontbijt zat inbegrepen in de prijs, maar was helaas geen aanrader. Het brood en de koffiekoeken waren nogal droog en de warme gerechten zoals de eieren waren erg vet. Het paste niet echt bij de rest van het hotel laat ons zeggen.

Praag Verkennen

Dankzij My Maps van Google had ik vooraf het grootste deel van onze routes al uitgeplozen, wat een handige tool als je geen zin hebt om met gigantische landkaarten te zeulen.

De eerste stop was bij Home Kitchen. Een bistro / koffietent / restaurant op 4 locaties in Praag. Iedere locatie is net wat anders ingericht.


citytrip Praag - Home Kitchen

Daarna slenterden we door de straatjes van Praag om de leuke, kleine winkeltjes te ontdekken. Het centrum van Praag is overigens niet zo groot, dus je kan alles perfect te voet doen.


Citytrip Praag - Globe Bookstore

De eerste ‘winkel’ die we tegen kwamen was Globe. Een boekenwinkel met Engelse boeken en een gezellig cafeetje.


Citytrip Praag - Papelote

Nadien kwamen we voorbij het schattige papierwinkeltje Papelotte. Echt een aanrader als je gek bent op notitieboekjes en papierwaren!

De dorst sloeg ondertussen weer toe, dus stapten we op goed gelukt een cafeetje binnen. Blijkbaar geldt het rookverbod nog niet overal in Praag en dat is voor deze rookvrije Belgen toch weer even aanpassen. Gek hoe snel het went om niet meer continue in de schoorsteenlucht te zitten.


Citytrip Praag - Roken toegestaan

Let dus op als je in Praag bovenstaande sticker ziet en je niet rookt…

Praag is ook een stad van verborgen hoekjes en straatjes. Opeens kom je verborgen pareltjes als dit tegen.


Citytrip praag - Koffiebar

Onderweg terug naar het hotel kwamen we het draaiende hoofd van Franz Kafka tegen. Als je hier even naar kijkt, begrijp je meteen wat het woord kafkaiaans betekent. Erg fascinerend om te zien, zeker als de zon op het glanzende metaal schijnt.


Citytrip Praag - Kafka

Eten in restaurant Alcron

We hadden iets te vieren, dus reserveerden bij Alcron, het restaurant dat bij het Radisson Blu Hotel in Praag hoort. Ik laat de beelden voor zich spreken, het was heerlijk!


Citytrip Praag - Restaurant Alcron
Citytrip Praag - Alcron
Citytrip Praag - Alcron restaurant
Citytrip Praag - Dessert
Citytrip Praag - Chocolade
Citytrip Praag - macarons

 

Petrin Hill

Op dag 2 hebben we bergen beklommen, maar kregen er een prachtig uitzicht voor in de plaats.

Onderaan de berg vind je een herdenkingsmonument voor de slachtoffers van het Communistische regime. Een man die telkens wat verder afbrokkelt, tot er nagenoeg niets meer van over is. Toch aangrijpend om te zien.


Citytrip Praag - Petrin Hill Beelden

Normaal gesproken heb je de optie om met een treintje naar boven te gaan, maar dat was gesloten voor onderhoud. Nu is het zeker niet onoverkomelijk om op eigen krachten boven te komen, zelfs voor onsportieve zielen als mezelf. Onderweg kan je regelmatig stoppen om van het uitzicht te genieten.


Citytrip Praag - Uitzicht Petrin Hill

Laat je trouwens niet verleiden om in het Strahov klooster naar de bibliotheek te gaan kijken. Je betaalt inkom, mag enkel aan de deur naar de bibliotheek kijken en betaalt nog eens extra als je een foto wilt maken. Bekijk de foto’s op de website en je hebt letterlijk even veel gezien, gratis en voor niks.
Jammer om te zeggen, maar dit valt voor mij onder de noemer tourist trap. Moet je ook eens gedaan hebben.


Citytrip Praag - Strahov klooster

Onderweg naar beneden kwamen we nog de John Lennon wall tegen. Een dankbaar onderwerp voor de Instagrammers onder ons.


Citytrip Praag - John Lennon Muur

Uiteraard mocht een wandeling over de Karelsbrug niet ontbreken. Je merkt aan het volk dat dit een van de topattracties is in Praag.


Citytrip Praag - Karelsbrug

Eten bij Pasta Fresca

‘s Avonds genoten we van een heerlijke maaltijd bij het Italiaanse restaurant Pasta Fresca. Reserveer tijdig, zo ben je zeker dat je beneden in het gezelligste deel kan zitten! Dit restaurant is een echte aanrader!


Citytrip Praag - Pasta Fresca

Random

Praag is een ideale stad om in te verdwalen, je komt overal wel wat tegen!

Citytrip Praag - Dr. Botanicus
Citytrip Praag - Marktplein

Citytrip Praag - Kleine straatjes

Citytrip Praag -  Bellen blazen

Citytrip Praag - Astronomische klok

Leave a reply

required

CommentLuv badge