Antwoordde jij meestal D bij de test om je kleurtype te bepalen? Dan ben jij waarschijnlijk een contrastrijk wintertype!

Jij hebt waarschijnlijk altijd donker haar gehad en geen sproetje op je gezicht. Het toonbeeld van een wintertype? Sneeuwwitje!

Sneewwitje - Lily's Fashionblog

Maar niet enkel dames met een porseleinen huid zijn wintertypes. Ook vrouwen van Aziatische afkomst zijn meestal een winter, net zoals ‘getinte’ types zoals Italianen. Dames met een echt donkere huid hebben zelf waarschijnlijk ook al gemerkt dat ze het mooist staan met felle kleuren. Zij zijn inderdaad ook wintertypes.

Kleuren voor een Wintertype

Zoals de naam het zelf zegt, jij bent een koel type, net zoals de zomer. Het enige verschil is dat jouw huid gruwelt van de pasteltinten, jij hebt kleur nodig. Hoe feller hoe beter, zolang ze maar een blauwe/koude ondertoon hebben.

Fuchsia voor Wintertype - Lily's Fashionblog

Kobaltblauw, smaragdgroen en robijnrood zijn erg mooi voor jou, net zoals aubergine, zwart, antraciet en violet. Als accentkleuren kan je hot pink en citroengeel aan.

Aubergine voor het Wintertype - Lily's Fashionblog

Jij bent het enige type dat wegkomt met neon kleuren.

Neon voor het Wintertype - Lily's Fashionblog

En ook zwart-wit is een trend die je op het lijf geschreven is.

Zwart-Wit voor het Wintertype - Lily's Fashionblog

Helderrood, fuchsia en hemelsblauw behoren trouwens ook tot jouw kleurenpalet.

Vuurrood - Kleuren voor het Wintertype - Lily's Fashionblog

Welke kleuren vermijdt een wintertype?

Waarschijnlijk voel je instinctief aan welke kleuren jou niet flatteren, maar just in case.. Oranje, geel en perzikkleuren stop je beter niet in je kast, tenzij het de neonversies zijn. Ook beige en lichte bruintinten zijn niet aan jou besteed. Je kan deze kleuren natuurlijk altijd dragen als accentkleur, of in je broek / rok. Zolang de kleuren niet te dicht bij je gezicht komen, kan je ze perfect aan.

Pastel voor een Wintertype - Lily's Fashionblog

Accessoires voor een Winter

Net zoals een zomertype ben jij het mooiste met de koele kleuren van zilver.

Accessoires voor het Wintertype - Lily's Fashionblog

Schrik zeker niet van statement juwelen in felle kleuren. Dit zijn de perfecte tools om een zwarte outfit leven te geven.

Make-up voor het Wintertype

Dit zijn zonder twijfel de leukste types om op te maken. Ze kunnen haast alle kleuren aan, de droom van iedere MUA. Als je niet zo ervaren bent in make-up kan je natuurlijk hier altijd de tips voor make-up bij wintertypes lezen.

Oogmake-up voor Wintertypes - Lily's Fashionblog

3 comments on “Ben jij een Wintertype?

  1. jasmijn

    hey, leuke blog/site, eindelijk iets gevonden, ik had het al vermoeden welke type ik zou zijn, maar ik draag merendeels zwart en mijn collega’s worden er gek van. Gelukkig weet ik zelf wat het beste bij me past. Ik zou een keer kleuren willen dragen, maar soms is het net de verkeerde kleur, dus handig deze tips!

Leave a reply

required

CommentLuv badge